יום שישי, 14 ביוני 2013

פאי תפוחים ומייפל טבעוני

מרכיבים:
לבצק -
4 כוסות קמח תופח
1.5
כוסות סוכר חום
חצי כוס+2 כפות שמן קנולה/קוקוס או שמן אחר
2/3
כוסות חלב סויה / חלב שקדים/ מים

למילוי -
כ-7 תפוחים גדולים
5
כפות גדושות סירופ מייפל
2.5
כפות סוכר חום
1
כפית שטוחה אבקת קינמון
כף שמן

אופן הכנה -
1) ללוש את מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק. אם אחרי כ-5 דקות לישה הבצק עדיין דביק, הוסיפו נגיעה של קמח (על פי הצורך) אם הבצק מתפרק מידי הוסיפו נגיעה של שמן. הניחו בצד ל-10 דקות.
2) קלפו את התפוחים, הוציאו את הליבה וחתכו לפרוסות דקיקות.
3) חממו כף שמן קנולה או קוקוס במחבת, הוסיפו את התפוחים, הסוכר, המייפל והקינמון ובשלו על אש קטנה כ-15 דקות.ערבבו מידי פעם, והמשיכו לבשל עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים.
4) חממו תנור ל-180 מעלות.
5) שמנו תבנית, רדדו כשלושת רבעי מהבצק והדקו אותו לתחתית ולצידי התבנית.
6) צקו את המלית מעל הבצק.
7) רדדו את הבצק הנותר, חתכו ממנו רצועות על פי מידות האורך והרוחב של התבנית.
8) כסו את המלית בשתי וערב של בצק.
9) אפו כ-20-25 דקות בתנור או עד שהבצק משחים.



בתיאבון!

המתכון ממש ממש מומלץ מתוך האתר של מורן קושניר - נפלאות הטבעונות




Off Notes
walter.h1900@gmail.com

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה